Op culinaire ontdekkingstocht met Atelier Nespresso

21/02/2017

Op culinaire ontdekkingstocht met Atelier Nespresso

Van 8 oktober tem 18 oktober 2015 bundelden 12 Belgische topchefs, chocolatiers, patissiers, sommeliers en bartenders hun expertise en namen ze koffieliefhebbers mee op reis doorheen de wereld van Nespresso: van de origine van de koffiebessen tot de koffie in de capsule en uiteindelijk in uw kopje, in uw cocktail of op uw bord. Tien dagen lang lieten ze Belgen de unieke wereld van innovatieve food & coffee pairing ontdekken tijdens een lunch, brunch, moment gourmand of diner. De recepten die gecreeërd werden voor dit event vindt u op deze website.

Meer informatie vindt u op www.nespresso.com/atelier

Atelier Nespresso in Antwerpen: geen willekeurige keuze

Wist u dat zo goed als alle Nespresso groene koffiebonen vanuit hun land van herkomst eerst in de haven van Antwerpen terecht komen vooraleer ze naar de productiecentra in Zwitserland worden getransporteerd?
Antwerpen is een van ’s werelds grootste koffiehavens, met meer dan 250.000 ton koffiebonen die jaarlijks  in de haven passeert. Ook voor Nespresso speelt de Antwerpse haven een belangrijke rol in de opslag, behandeling en distributie van groene Nespresso koffiebonen. Dat elke partij koffie die in de haven aankomt onderworpen wordt aan de strengste kwaliteitscontroles is voor Nespresso van primordiaal belang, aangezien slechts 1-2% van de wereldwijde koffieproductie voldoet aan de specifieke smaak- en aromaprofielen en de hoge kwaliteitseisen van het merk. Door de grote expertise en de uitstekende reputatie van Antwerpen als koffiehaven op dit vlak, werkt Nespresso  al een hele tijd samen met de Antwerpse haven en  grote koffiemagazijnen zoals Molenbergnatie.

More News

Vacature: Sales Medewerker Gault&Millau (part time – op commissie basis)

02/03/2023

8 May 2023 - Culinary Innovators Awards Show - Save the Date!

01/02/2023

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2022

23/11/2022

Our partners