Start van Nespresso Talents 2020

06/03/2020

Nespresso Talents

Nespresso kondigt de lancering aan van Nespresso Talents 2020, een unieke wedstrijd voor kortfilms in verticaal formaat. In dit vijfde jaar nodigt de wedstrijd deelnemers opnieuw uit om hun creativiteit lost te laten met een kortfilmpje, in een uniek verticaal 9:16-beeldformaat. Net zoals vorig jaar zal een Belgische jury de drie beste inzendingen selecteren. Ditmaal in een uniek partnerschap met het Brussels Short Film Festival.

Verticale verandering

Nespresso wil met hun Talents platform filmenthousiasten aansporen om globaal een positieve verandering in gang te zetten én lokaal talent in de schijnwerpers zetten. Storytellers geven hoop, doen ons lachen of huilen en hebben een enorme impact op de wereld. Door met hen te werken, doet Nespresso een warme oproep voor een stralende toekomst. Naast het inspelen op culturele trends - alle inzendingen draaien rond een specifiek maatschappelijk relevant thema - stimuleert de wedstrijd ook een nieuwe manier van video’s kijken. Zo moeten alle ingezonden filmpjes verticaal opgenomen zijn, een beeldformaat dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden en de grenzen van de traditionele filmkunst verlegt.

Virtueuze cirkel

Voor de vijfde editie van Nespresso Talents, wil Nespresso verder bouwen op zijn eigen circulaire filosofie. Hiervoor laat het koffiemerk zich graag inspireren door de ‘virtueuze cirkels’ die het zelf creëert in het streven naar het maken van uitstekende koffie. Om die reden daagt Nespresso creatievelingen uit om hun passie voor film te gebruiken om zo hun interpretatie van virtueuze cirkels te delen. In de internationale wedstrijd met Belgisch luik kunnen getalenteerde amateur-regisseurs dit jaar hun verhaal kwijt over hoe één enkele goede daad een grotere impact met zich meedraagt en zo een katalysator kan worden voor iets dat de daad zelf overstijgt. Van een klein gebaar tot grotere acties die de wereld verbeteren op grotere schaal. Dit is het principe van “Virtueuze Cirkels”. Nespresso zet ook zijn eigen virtueuze cirkel in, door een unieke samenwerking met PUR Projet; een non-profit organisatie die kleine koffietelers wil overtuigen om via bos-landbouw over te stappen op de duurzame teelt van biologische koffie. Dit jaar zullen, dankzij deze samenwerking, voor elke Nespresso Talents inzending tien nieuwe bomen worden geplant.

Op de koffie met BSFF

Voor Nespresso Talents 2020 sloeg het koffiemerk in België ook de handen in elkaar met het Brussels Short Film Festival, ook wel bekend als BSFF. Al meer dan twee decennia brengen ze bij BSFF - onderdeel van het Brussels Film Festival - de kortfilm naar het grote publiek. Het festival schoot in 1998 uit de startblokken en groeide uit tot een vaste waarde in het Belgische filmlandschap. Elk jaar kiezen ruim 25.000 bezoekers uit meer dan 300 vertoningen de beste Belgische en internationale kortfilms. Dat aanbod wordt aangevuld met openluchtvertoningen, workshops en nog veel meer. Dit jaar vindt het Brussels Short Film Festival plaats van 22 april tot 2 mei 2020 op verschillende plaatsen in Brussel. Zowel Nespresso als BSFF waarderen de kunst der kortfilm (en der koffie). De drie lokale Nespresso Talents juryleden zijn dan ook aangereikt door het BSFF. De bekendmaking van de top drie Nespresso Talents inzendingen zal plaatsvinden tijdens een exclusieve ceremonie op het festival, waar je overigens overal kan genieten van Nespresso koffie & cocktails.

Let the games begin

De Nespresso Talents wedstrijd loopt van 25 februari tot 25 maart 2020. Inschrijven kan op https:/www.nespresso.com/talents/be/nl/contest. Een internationale jury van filmexperts (Rémi Bonhomme, Rena Effendi, Mark Chao, Mike Horn) kiest de beste drie kortfilms uit een shortlist van 30. Het grote publiek kan deze selectie overigens ook op Nespresso.com/talents bekijken. Iedere winnaar ontvangt een geldprijs om zijn of haar filmcarrière verder mee uit te bouwen en een exclusief ticket voor het wereldvermaarde Filmfestival van Cannes 2020, waar de winnaars officieel bekendgemaakt worden en in de bloemetjes worden gezet op 15 mei. Hier krijgen de drie winnaars ook mentoring van professionele filmmakers. Naast de internationale top 3 kiest de Belgische jury de 3 winnaars uit de lokale inzendingen. Ook deze 3 ontvangen een geldprijs. De Belgische jury wordt volgende week bekendgemaakt. 

Surf voor meer informatie naar Nespresso.com/talents en https://www.purprojet.com/project/coffee-for-peace/.

Plus D'actualités

Gault&Millau présente les lauréats des "Culinary Innovators Awards 2023"

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

11/05/2023

Nos partenaires