Brasvar, varkensvlees van de bovenste plank

19 mei 2016

Ecologische kweek

Rib-eye en côte à l’os van de perfecte vleeskwaliteit scoren hoog in zowel het gastronomisch restaurant, de bistro, de brasserie als de thuiskeuken. Ook van het varken!

Bij BRASVAR in Nevele wordt het ‘brasvar’ken van weleer op een ecologische manier gekweekt volgens de meest recente inzichten rond gezondheid en dierenwelzijn en gegarandeerd zonder antibiotica. De varkens worden grootgebracht met een traditioneel mengsel van gestoomde aardappelen, graan, olijfolie, melk, draf van de naburige jeneverstokerij Filliers, en maïs van eigen kweek. Dit natte varkensvoer wordt volautomatisch bereid en verdeeld en aangevuld met vers hooi dat de varkens zelf nemen uit speelse hooiruiven. Zo creëren Kristof en Angelique in hun gesloten bedrijf een buitengevoel voor de varkens. 

Heerlijke smaak en textuur

Het unieke BRASVAR’ken levert mals vlees dat geen vocht verliest bij het bewaren of bakken en dat omwille van zijn verfijnde smaak uitermate geliefd is bij artisanale slagers, chefs, hobbykoks en consumenten die op zoek zijn naar het authentieke en smaakvolle varkensvlees van vroeger.
Vlees van het BRASVAR’ken staat garant voor creativiteit in de keuken. Elk stukje varkensvlees heeft zijn typische smaak en structuur. En met nieuwe versnijdingen als BRASVAR Rib-eye en Côte à l’os zorgt BRASVAR voor extra innovatie en mogelijkheden.

Laat je inspireren op brasvarinspirations.be.

Topgerecht op Culinary Innovators

Op de Awards Show van Culinary Innovators maakte topchef Stéphane Diffels een origineel gerecht met Brasvar. Hij serveerde een spiering van Brasvar, 8 uur gegaard op 54° en gelakt met een mengsel van gefermenteerde rabarber en Luikse stroop. Over het vlees werd gedroogde varkenslever geraspt, en het bord werd afgewerkt met raapjes, een emulsie van aardappelen met karnemelk en look, een mayonnaise van look, meringues van gin-tonic, en duizendblad en oxalis. Heerlijk!

Meer Nieuws

Imperial Heritage Caviar: een verhaal van passie en traditie

8 mrt. 2024

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

8 mrt. 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

Onze partners