‘Good Food’ introduceert duurzaam voedingssysteem in Brussel

28/01/2016

Good Food: Duurzaam voedingssysteem

Vanaf februari zullen gasten in Brusselse restaurants de ‘Restorestjes’-dozen kunnen gebruiken. Deze dozen zorgen ervoor dat klanten hun voedselresten kunnen meenemen naar huis. Tussen midden februari en de zomer zullen er 10.000 'Resto Restjes'-doosjes verdeeld worden in de Brusselse restaurants waarin de klanten hun restjes kunnen opbergen. Het initiatief komt van de Brusselse minister van Leefmilieu en Levenskwaliteit Céline Fremault en kadert in de ‘Good Food’ strategie, met als doel de uitwerking van een duurzaam voedingssysteem in Brussel.

Visie op lange termijn

De strategie omvat onder meer volgende actiepunten:

  • De lokale voedselproductie moet stijgen: tegen 2035 moet 30 procent van niet-verwerkte fruit en groenten van de (rand-)stedelijke landbouw afkomstig zijn.
  • Tegen 2020 moet de voedselverspilling met 30 procent dalen en zouden 50 schoolkantines en 40 openbare kantines een 'Good Food'-label dragen.
  • Er wordt ingezet op het hervalideren van het onverkochte voedsel.
  • De eigen duurzame voedselproductie moet gestimuleerd worden. Tegen 2020 zullen de door Leefmilieu Brussel beheerde groene ruimten tweemaal zoveel moestuintjes tellen, luidt het. Tegen dan moet ook 30% van de Brusselaars een deel van hun voeding zelf produceren.
  • Ook sociale restaurants en restaurateurs zullen worden aangemoedigd om het 'Good Food'-charter te volgen en zo hun aanbod verbeteren. 
Meer informatie via www.leefmilieu.brussels/themas/voeding/acties-van-het-gewest/strategie-good-food-naar-een-duurzamer-voedingssysteem-het

Meer Nieuws

Gault&Millau partner Bossuyt voorziet Bistro Zutt van topkeuken

18/08/2022

Gault&Millau bekroonde de beste gerechten en foodconcepten op Tomorrowland 2022

04/08/2022

Gault&Millau evalueert voor de 8e keer het food-aanbod op Tomorrowland en reikt opnieuw 5 festival food awards uit.

19/07/2022

Onze partners