INKU by Serax & Sergio Herman

27/10/2020

INKU by Serax & Sergio Herman

Tijdens zijn culinaire reizen naar Japan raakte topchef Sergio Herman helemaal in de ban van de mooie, lokale en pure serviezen die er worden gemaakt. Met Inku wilde hij die Japanse eenvoud vertalen naar de dynamische sfeer en glamour van een rasechte brasserie. Inku wordt immers het signatuur-servies in Sergio’s nieuwe project Le Pristine, een brasserie waarin hij Zeeuwse terroir en Italiaanse flair culinair met elkaar zal verzoenen.

Over INKU

De chef-kok wilde het fijnzinnige karakter van ambachtelijke Japanse producten bereikbaar maken voor een breed publiek. In tegenstelling tot Sergio’s vorige collectie Surface, is Inku veel verfijnder, vrouwelijk bijna. Er zit een duidelijke verwijzing in naar de natuur, met zijn abstracte structuren en de Japanse bloesems die er duidelijk in te herkennen zijn. De radiale typografie die vaak met de iconische Mount Fiji wordt geassocieerd, kenmerkt de collectie eveneens. “Met het Inku servies kunnen we niet alleen het bord mooi dresseren, maar volledige tafels voorzien van bloesems in keramiek”, aldus Herman. “Ik zie het niet alleen als onze taak om mensen culinair te inspireren maar wil dat evenzeer doen met tafelaankleding.”

Bijzonder aan de Inku-borden is dat geen twee borden exact hetzelfde zijn. Het laagje glazuur zorgt immers voor kleine imperfecties die volledig passen in het Wabi Sabi-gevoel dat Sergio Herman met dit project beoogde. De uitgebreide collectie borden die varieert van kleine amusebordjes over kommetjes tot serveerschalen zal in drie kleuren beschikbaar zijn: schelpwit, mat zwart en grijsgroen. Tafelen kookaccessoires zullen de collectie in de loop van het jaar verder vervolledigen. Naast de reeds beschikbare bordencollectie is er een professioneel koffie- en theeservies en
een reeks fijn glaswerk. Van wijnglazen over champagnecoupes tot water- en cocktailglazen. Enkelen daarvan in een speciale uitgave in geribbeld glas, waarbij de tere plooien als de baleinen van een walvis stilaan vervagen naar de rand van het glas toe. Het mag duidelijk zijn: Inku legt een gevoelige, ietwat poëtische kant van Sergio bloot die de buitenwereld zelden te zien krijgt.

Over Sergio Herman

Sergio begon zijn carrière in het restaurant van zijn vader, Oud Sluis in het Nederlandse Sluis. Hij werkte er in totaal 25 jaar. Ongeacht het succes van zijn restaurant besloot Sergio de deuren van Oud Sluis in december 2013 te sluiten. De chef-kok wou zich op nieuwe projecten storten. Vandaag heeft Sergio 5 restaurants: The Jane in Antwerpen en Pure C, AIRrepublic, Le Pristine, en Blueness in Cadzand-Bad (Nederland). Daarnaast is hij de bedenker van het succesvolle frietenconcept Frites Atelier. Sergio heeft ook verschillende kookboeken op de markt gebracht, met als laatste ‘Sobremesa’ dat afgelopen zomer verscheen.

https://www.serax.com/

  

  

Meer Nieuws

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2023

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

11/05/2023

Onze partners