Is dit het duurste vlees per wereld?

5 dec. 2015

“Verkiest u de vintage 2000 of 2003?”

Als u deze vraag krijgt op restaurant, denkt u waarschijnlijk dat het over wijn gaat. Vergis u echter niet: het kan ook over rundsvlees gaan. Er bestaat immers een uniek stuk vlees, de ‘vintage côte de boeuf’, waarvan u kan genieten voor een prijskaartje van maar liefst € 3,000.

Deze unieke stukken vlees zijn afkomstig van de slagerij van Fransman Alexandre Polmard. Deze jonge boer, kweker en slager is reeds de zesde generatie die actief is in het familiebedrijf dat werd opgericht in 1846. Het ras van het vee in kwestie heet Blonde Aquitaine. Polmard en zijn gezin houden ze in het noordoosten van Frankrijk, waar ze leven in de open lucht, in bossen en parken. 

Unieke drogingsmethode

Het bedrijf is vooral uniek bekend door de drogingsmethode van het vlees: met een snelheid van 120 kilometer per uur wordt er lucht geblazen op de karkassen in een omgeving van -43°c. Dit maakt het mogelijk om het vlees voor langere tijd te bewaren met, volgens Polmard, absoluut geen verlies van kwaliteit. Het unieke vlees wordt geserveerd in slechts enkele toprestaurants over de hele wereld.

Meer informatie vindt u op de website van CNN.

Meer Nieuws

Imperial Heritage Caviar: een verhaal van passie en traditie

8 mrt. 2024

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

8 mrt. 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

Onze partners