MOCKTAILS VAN SCHWEPPES:
100% FEEST MET 0% ALCOHOL

23 nov. 2018

Winterse mocktails

Jenever op de kerstmarkt, wijn à volonté op het familiefeest en sloten cava op de nieuwjaarsreceptie: alcohol is tijdens de eindejaarsperiode nog meer aanwezig dan anders. Toch is onze houding ten opzichte van drank de laatste jaren aan het veranderen. Steeds meer mensen voelen de nood om bewuster om te gaan met hun alcoholconsumptie, zeker tijdens de feestdagen.
Dankzij initiatieven als Tournée Minérale doen horecazaken nu meer moeite om lekkere, alcoholvrije alternatieven op de kaart te zetten. Ook Schweppes zet daarop in, want waarom zou een non-alcoholisch drankje niet feestelijk kunnen zijn? Het tonicmerk creëerdetwee mocktails die qua smaak en présence niet hoeven onder te doen voor hun collega-cocktails. In de Apple C proef je de subtiele gemberaroma’s van Schweppes Ginger Ale, gemixt met bio-appels en een snuifje citrus. De Negritta pakt uit met de fleurige en fruitige smaak van Schweppes Hibiscus, gepimpt met pompelmoes en veenbessen.
 
Mocktails roepen meestal zomerse beelden op, maar met de Apple C en de Negritta heeft Schweppes twee winterse mocktails samengesteld die perfect zijn om je gasten te verrassen op je kerstfeestje. De premium mixes zijn erg makkelijk te maken, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan en meteen mee kan feesten!

MOCKTAILKAART

Wie helemaal gelooft in het concept van mocktails, is Nassim Khabazi, eigenaar van verschillende bars in Brussel. Nog voor het een trend was, liet Nassim al een aparte mocktailkaart samenstellen in zijn bars. Intussen verkoopt hij 1 à 2 mocktails voor elke 8 cocktails die over de toog gaan. “Ook mensen die geen alcohol drinken, willen graag eensmaakvol en kwalitatief drankje voorgeschoteld krijgen”, legt Nassim uit. “In Engeland zie ik zelfs bars opkomen die géén alcoholische dranken op de kaart zetten. Maar daar is de Belgische markt nog niet klaar voor. (lacht)”

 

​TWEE RECEPTEN

Dankzij de opkomst van de mocktails, hoef je je als BOB niet langer te beperken tot een simpel frisdrankje of een watertje. Stel een van deze mocktails samen met Schweppes en zeg schol zonder alcohol!
 
Negritta

Ingrediënten:
- 5 cl pompelmoessap
- 5 cl veenbessensap
- 10 cl Schweppes Hibiscus
- Optioneel: 1 cl kardemom-siroop

Recept:
Vul het glas met ijsblokken. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessenssap en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Voeg nog 1 cl kardemom-siroop toe als je het graag wat pittiger hebt. Werk af met kaneelschilfers en gedroogde citroenschijfjes.
 
Apple C

Ingrediënten:
- 4 cl appelsap (bio en ongefilterd)
- 1 cl limoensap
- 1 cl kaneelsiroop
- 10 cl Schweppes Ginger Ale

Recept:
Vul het glas met ijsblokken. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl limoensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een framboos, een gedroogd appelsienschijfje en een zeste van pompelmoes.

Meer Nieuws

Culinary Innovators 2024 - Parctical Information

12 apr. 2024

Imperial Heritage Caviar: een verhaal van passie en traditie

8 mrt. 2024

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

8 mrt. 2024

Onze partners