Roestvrij staal - innovatie & authenticiteit - een must in de keuken!

25 okt. 2017

​LEVEN IN EEN MATERIËLISTISCHE WERELD...

...Met roestvrij staal als koning. Het beste materiaal voor de gepassioneerde kok. .
   
Materialen behoren tot de kern van een keuken. Ze bepalen de stijl en creëren een stemming door de omgeving te beïnvloeden met warme accenten of industriële effecten.
Ze maken ook een groot verschil tijdens het kijken en worden een handig hulpmiddel. Een aanrecht is een materialistisch onderdeel van de keuken, omdat je die gebruikt voor het klaarmaken, serveren en misschien zelfs voor het dineren. Tegenwoordig moet een keuken bij jouw levensstijl passen. Lang geleden was het aanrecht een klein blad naast de gootsteen, maar nu is het misschien wel het belangrijkste onderdeel van de keuken. Er is nu dan ook veel meer aanbod. Bij het ontwerpen van je keuken kun je uit duizenden kleuren, patronen en texturen kiezen die variëren van hout tot steen tot gekleurd cement. Maar let op: niet alle materialen passen bij jouw passie voor koken!

Het perfecte materiaal?

Als je geen idee hebt welk element je moet kiezen om jouw stempel op de keuken te zetten, hebben we hier een aantal tips om los te gaan in een “materialistische wereld”. Laten we ervan uitgaan dat je goede apparatuur nodig hebt als je wilt koken. Jouw keuken moet er dus niet alleen leuk uitzien, maar je ook helpen met je dagelijkse activiteiten. Je gaat jarenlang plezier hebben van de verschillende aanrechten die we gaan bekijken.

Het perfecte materiaal kan tegen hitte. Er moeten tenslotte hete potten en pannen op kunnen staan. Het is ook erg fijn als het niet verkleurd, want je werkt met oliën, wijnen, citroensappen en andere substanties die een aanrecht kunnen aantasten. De meeste mensen hebben een ongelooflijke hekel aan schoonmaken na het koken. Het is dus ook belangrijk dat het aanrecht gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

Roestvrij staal

We kijken niet naar hout, marbel of graniet voor verschillende redenen. Je zal vrij snel op de beste oplossing komen: roestvrij staal! Dit materiaal scoort hoog in alle belangrijke categorieën: sterk en duurzaam, van nature antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken zonder chemicaliën. Gebruik gewoon wat warm water en azijn. Zoals professionele koks al weten, kun je rauwe groenten, vlees en vis op roestvrij staal snijden zonder mogelijke bacteriën te herbergen. Haal er een snel een doekje overheen, en het aanrecht schijnt weer prachtig. Hoewel chefs niets liever gebruiken dan roestvrij staal, moeten we er wel rekening mee houden dat er een paar nadelen zijn aan dit materiaal in een huis: het kan een koud en klinisch gevoel geven en kan moeilijk zijn in grote ruimtes te integreren. 

De Serious About Food Kitchen Lab tentoonstelling is al in Milaan en Parijs geweest en toert nu door Europa. Deze tentoonstelling laat verschillende mogelijkheden zien om roestvrij stalen keukens in je huis te integreren. Twee internationaal bekende ontwerpers, Victor Vasilev en Kensaku Oshiro, vertegenwoordigen de ideale “Serious About Food keuken” door het originele roestvrije staal van KitchenAid te gebruiken om de wereldberoemde apparaten van KitchenAid na te maken.
Het is geweldig om te zien hoe dit sterke en ogenschijnlijk statische materiaal kan dansen en bloeien in nieuwe vormen. Het voegt iets bijzonders toe aan de omgeving en is toch functioneel voor de gepassioneerde kok.

​Victor Vasilev – Het Rennende Lint

Victor Vasilev creëerde het Rennende Lint door een concept en integratie uit te drukken via het originele roestvrije staal van KitchenAid. De keuken is de centrale kamer van het huis, omdat koken iets is wat we in onze vrije tijd doen. Het klaarmaken van de ingrediënten is een levendig onderdeel van de eetervaring en het is een fase die je wilt delen. Het Rennende Lint staat symbool voor dit idee: het is een tridimensionale band van KitchenAid staal dat apparaten omhelst en zelf ook een actief element is dat over het aanrecht of de eettafel hangt.  Het heeft ook een andere betekenis: het is een continuüm tussen “gisteren” en “vandaag”, een reis van “traditie” naar “innovatie”. Net als het verhaal van KitchenAid dat begon met de creatie van de iconische staafmixer aan het begin van de twintigste eeuw en dat nu verder gaat met de ultieme Black Steel Collection, die in 2017 op de markt wordt gebracht. 

​Kensaku Oshiro – De walvissenstaart

Kensaku Oshiro interpreteert roestvrij staal zo minimalistisch als maar kan, waardoor een simpel onderdeel het belangrijkste punt van je kookervaring wordt. Het roestvrij stalen aanrecht doet je denken aan de staart van een walvis: het perfecte oppervlak om een kaiseki maaltijd klaar te maken en je vrienden te verrassen met een coulis van sojamelk en honing. Kensaku Oshiro geeft Serieus About Food concept een nieuwe betekenis door de oriëntale schoolvoorbeelden in kleine, functionele ruimtes te gebruiken en zo het originele roestvrije staal van KitchenAid te smeden. 

Meer Nieuws

Imperial Heritage Caviar: een verhaal van passie en traditie

8 mrt. 2024

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

8 mrt. 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

Onze partners