Sergio Herman ontwerpt servieslijn voor Serax

21/02/2017

Sergio Herman ontwerpt servieslijn voor Serax

Servies

“Ik leerde Frank en Axel van Serax kennen tijdens de voorbereidingen van mijn restaurant ‘The Jane’. We werden vrienden en vanuit die vriendschap ontsproot het idee om samen een servieslijn te ontwerpen.
Het resultaat is een verbluffende serie uit aardewerk met 3 verschillende uitstralingen: Camogreen, Rustybrown en Indigrey. 
Ik ben van mening dat verschillende vormen en formaten allemaal hun eigen functie hebben. Dus, om de creativiteit ten volste te stimuleren, hebben we de serie zo uitgebreid mogelijk gemaakt, met kopjes, schoteltjes, borden en schalen in allerlei formaten, van laag tot hoog en van klein tot extra groot. Een mooi geserveerde maaltijd smaakt altijd beter!”

“De Surface-collectie"

“De Surface-collectie is een heel persoonlijk project voor mij. Ze is het resultaat van een jarenlange wens om te creëren en te verrassen.
Ik heb me laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden die laten zien wat echt en waar is. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot een getekende en verouderende huid; elk oppervlak is een symbool van diepte. Elk oppervlak vertelt een verhaal. Daarom was ik zo blij toen ik de kans kreeg om mijn eigen verhaal te vertellen en mijn professionele ervaring te vertalen in deze heel persoonlijke serviescollectie. Het is het product van een visie die Serax en ik delen: het geloof in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee heeft immers geen betekenis wanneer het niet wordt uitgevoerd.”

Glazen

“Functionaliteit en keuzevrijheid. Dit waren de twee belangrijkste uitgangspunten die ik in gedachten had toen ik besloot om een serie glazen op de markt te brengen.”

Snijplanken

“Bijna elk gerecht vindt zijn oorsprong op de snijplank … sommige eindigen er zelfs op. Noodzakelijke hulpmiddelen, en tegelijkertijd ware schoonheid in verschillende vormen en maten.”

Keukenmessen en steakmessen

“Ik weet het, u weet het, elke chef weet het … de belangrijkste toolsnvoor een chef zijn zijn messen!”

Ovenschaaltjes

“Terracotta ovenschaaltjes, onmisbaar in Zuiderse culturen, nu op weg om ook de rest van de wereld te veroveren.”

www.serax.com

De volledige collectie kan u ontdekken op www.serax.com.

Meer Nieuws

Gault&Millau partner Bossuyt voorziet Bistro Zutt van topkeuken

18/08/2022

Gault&Millau bekroonde de beste gerechten en foodconcepten op Tomorrowland 2022

04/08/2022

Gault&Millau evalueert voor de 8e keer het food-aanbod op Tomorrowland en reikt opnieuw 5 festival food awards uit.

19/07/2022

Onze partners