Gault&Millau's allereerste "Culinary Innovator of the Year" 2016 Awards

Feb 22, 2017

Gault&Millau's allereerste "Culinary Innovator of the Year" 2016 Awards

Tijdens een uniek evenement dat plaats vond bij Verbeke Foundation in Kemzeke, werden de allereerste Culinary Innovator Awards uitgereikt door Gault&Millau. Er werden in totaal 8 winnaars bekroond in 8 verschillende categorieën. Dit was de eerste editie van de verkiezing maar gezien het succes zeker niet de laatste! Minister Ben Weyts reikte de belangrijkste award van de avond uit, de meest innovatieve culinaire onderneming, aan R&D Food Revolution. Tijdens dit bijzondere event konden bijna 500 gasten genieten van culinaire hoogstandjes van topchefs zoals Albert Adrià (El Bulli), Peter Goossens, de NorthSeaChefs en vele andere chefs van internationale faam.

De awards

Betreffend de Awards, dingden meer dan 70 innovatoren mee voor de overwinning. 40 kandidaturen overleefden de eerste selectie en gingen naar de finale. "Deze award verkiezing is het orgelpunt van een jaar lang hard werken. Samen met onze partners willen we innovatie binnen de gastronomische wereld initiëren en stimuleren. We bouwen aan een on- en offline platform waar chefs, experts en foodies samen kunnen nadenken over de toekomst van de gastronomie (http://www.culinaryinnovators.com/). We willen inspireren en ervoor zorgen dat onze Belgische gastronomie wereldtop blijft!" aldus Dries Tack, Business Development Director Gault&Millau.
 
Ook Marc Declerck, Managing Director Gault&Millau Belux is heel enthousiast: "Dit nieuwe project past perfect binnen de verbreding die we enkele jaren geleden hebben ingezet. Lekkere plaatsen ontdekken en aanbevelen, mee nadenken over hoe we heerlijk en gezond kunnen genieten en over de toekomst van het eetgebeuren en de horeca van morgen, talent ondersteunen en onder de aandacht brengen, dat is waar Gault&Millau vandaag voor staat! We zijn een actieve uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Onze core business is het aanbevelen van restaurants, bistro's en brasseries waar het lekker tafelen is. Maar er is meer dan dat want we hebben de ambitie om binnen een ruimer kader ambassadeur te zijn voor smaak, kwaliteit en ook innovatie. We kijken bijvoorbeeld ook naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via ons project Grote Keuken en de Gault&Millau Cateringawards, en naar gezond genieten via de Groene Gault&Millau. Ook worden we meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector. Doel is de betere gastronomie in de kijker te plaatsen en mensen helpen om nieuwe gastronomische adressen te ontdekken en lekkere keuzes te maken”. 

​De laureaten:

“ The Culinary Innovator of the Year ” : R&D Food Revolution – www.rdfoodrevolution.com
“Education” : Master in Food Design – www.arba-esa.be/food-design
“Institution or Service” : Smart Gastronomy Lab – www.smartgastronomy.be
“Events” : Tomorrowland – www.tomorrowland.com
“Product”: Urban Crops – www.urbancrops.be
“Marketing/Promotion” : Apicbase – www.apicbase.com
“Sustainability” : NorthSeaChefs – www.northseachefs.be
“Restaurant ”: Hertog Jan – www.hertog-jan.com    

The aftermovie

  

More News

Gault&Millau Benelux geeft 21e gids uit en bekroont Chef van het Jaar 2024 en andere Laureaten

Nov 25, 2023

Partnernews: Bossuyt keukens en M-Bistro slaan de handen in elkaar

Nov 2, 2023

Bossuyt en restaurant CRKL slaan de handen in elkaar

Jul 7, 2023

Our partners