Annoncer:
interactieve technologie in het restaurant

21/02/2017

Interactieve technologie in de keuken

U heeft ze misschien al gezien in de keukens van sommige toprestaurants: de grote interactieve schermen en iPads, die samen zorgen voor de nieuwe generatie van communicatie tussen keuken en service. Gedaan dus met de oortjes voor de service en de notaborden in de keuken. En gedaan met de drukte, het geroep, en de vele misverstanden die ervoor zorgen dat zowel het personeel als de klant zich kan ergeren.
 
Kort samengevat is Annoncer een geavanceerd systeem dat al het papier in de keuken vervangt én zorgt voor een optimalisatie tussen de keuken en de zaal. Het principe van de kassabonnen blijft wel behouden, maar wordt sterk uitgebreid en direct geïnventariseerd. Bovendien kan men overal nota’s aan toevoegen zodat een schat van informatie wordt opgeslagen die men kan gebruiken voor de toekomst. Gaf een gast bijvoorbeeld een opmerking over de bakwijze van het vlees? Dan slaagt men dit op in het profiel van deze klant en kan men er bij het volgende bezoek extra rekening mee houden. Het systeem houdt werkelijk alles bij: de voorkeuren van de gasten, de (optimale) tijd tussen 2 gerechten, de keuzes van de dranken en het moment van bijschenken, … Door de interactiviteit kan de zaal met de keuken communiceren (en omgekeerd), en weet iedereen perfect wat er gebeurt in het hele restaurant. Is een gast even naar het toilet? Geen probleem, de maître kan dit keurig ingeven in het systeem en zo is de keuken ook direct op de hoogte. Duurt het wat lang vooraleer een gerecht klaar is? Dan krijgt de keuken en/of zaal een melding en kan men direct anticiperen. Het systeem is ook voorzien op informatie rond allergenen en helpt zo restaurateurs om gemakkelijker om te gaan met dit thema. Door al deze mogelijkheden wordt het financieel gedeelte veel transparanter en kan men gemakkelijker analyses maken. En dat zorgt voor een betere rentabiliteit. 

Fine dining en grotere brasserieën

Annoncer is speciaal ontwikkeld voor fine dining restaurants, maar ook restaurants met een Bib-Gour­mand en grote brasserieën kunnen er uitstekend gebruik van maken. De gemiddelde investering is volgens de ontwikkelaar Index Hospitality Systems sterk afhankelijk van het aantal beeldschermen, maar wordt ruwweg geschat op 15.ooo €. Hier staat volgens het bedrijf een gemiddelde besparing per jaar tegenover van 35.000 € tot 100.000€, afhankelijk van de omvang van het bedrijf.
Topchefs zoals Sergio Herman (The Jane, Pure C) en Jonnie Boer (De Librije, De Librije’s Zusje) zijn alvast overtuigd en in hun zaken kan u deze technologie al ontdekken. Voor verdere informatie kan u terecht op www.annonceronline.com.
 

Meer Nieuws

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2023

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Imperial Heritage Caviar: de geheimen van het zwarte goud

11/05/2023

Onze partners