GEMBERMANIA:
de cocktailtrend voor 2016

Jun 21, 2016

GEMBERMANIA

De uit Canada afkomstige Ginger Ale dook op in 1870, het jaar waarin ook de beroemde Indian Tonic het daglicht zag.

De geurrijke en aromatische wortelknol die in China al meer dan 5.000 jaar gebruikt wordt, verovert stilletjes aan de hele wereld. Hij geeft een oosterse toets aan curry’s, soepen en gebakken rijst. Elk Japans gerecht dat zichzelf maar enigszins respecteert, wordt vergezeld van gemarineerde gember. Gekonfijt, gedroogd of gemalen, de smakelijke wortel geeft graag zijn aromatische toets aan peperkoek, pudding en andere desserts. Experts in de mixologie zullen dit niet tegenspreken, want gember is tegenwoordig een graag geziene gast in hun cocktails.

MOSCUW MULE, HET ICOON

Wanneer gember de smaak van een premiumdrank versterkt, ontstaat er pure magie. Net zoals in de historische cocktail Moscow Mule.
We schrijven 1947. Niet in Rusland, maar in Los Angeles waar de Moscow Mule ontstaan is. Zijn naam komt poëtisch genoeg van de 6 cl wodka die in de mix dienst doet als opkikker – en hetzelfde effect moet hebben als een schop van een muildier. De royale belletjes van de Schweppes Premium Mixer Ginger Ale versterken het aroma van jouw lievelingswodka.

   Ingrediënten
   6 cl wodka, 1 cl citroensap, 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale, ijsblokjes, muntblaadjes
   Bereiding
   Vul een groot glas met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en roer zacht met een cocktaillepel.
   Versier met een schijfje citroen en een muntblaadje.

​BOURBON, RUM OF PIMM'S?

Naast wodka doet Schweppes Premium Mixer Ginger Ale het uitstekend met andere dranken. Het resultaat is steeds nieuw en uniek. Je hebt het eerder voor bourbon, rum of Pimm’s? Dan zal een Horse’s Neck, Dark & Stormy of Pimm’s Ginger Ale zeker in de smaak vallen.

HORSE'S NECK
 
Ingrediënten
10 cl Ginger Ale Schweppes Premium Mixer / 5 cl bourbon / 1 cl Angostura Bitters / 2 cl citroensap / IJsblokjes / Citroen- of sinaasappelzeste 
Bereiding
Giet de cognac en de Angostura Bitters in een cocktailglas en voeg de Ginger Ale toe. Versier met wat citroen- of sinaasappelzeste.

DARK & STORMY
 
Ingrediënten
10 cl Ginger Ale Schweppes Premium Mixer / 4 cl amberrum / 1 cl rietsuikersiroop / IJsblokjes / ½ limoen
Bereiding
Snijd de helft van een limoen in vier. Breng de partjes in een cocktailglas (highball). Plet de partjes lichtjes met een stamper met ronde punt. Voeg ijsblokjes toe, vervolgens de amberrum en de andere ingrediënten. Roer met een cocktaillepel.

PIMM'S GINGER ALE
 
Ingrediënten
10 cl Ginger Ale Schweppes Premium Mixer / 5 cl Pimm’s / IJsblokjes / 1 schijfje komkommer / Rood fruit 
Bereiding
Vul een cocktailglas met ijsblokjes. Giet de Pimm’s erbij en vul aan met de Ginger Ale. Versier met een schijfje komkommer en rood fruit.

More News

Gault&Millau Benelux geeft 21e gids uit en bekroont Chef van het Jaar 2024 en andere Laureaten

Nov 25, 2023

Partnernews: Bossuyt keukens en M-Bistro slaan de handen in elkaar

Nov 2, 2023

Bossuyt en restaurant CRKL slaan de handen in elkaar

Jul 7, 2023

Our partners