Neuhaus en Gault&Millau verrassen dit najaar met een bruisende praline pairing met champagne

Nov 3, 2020

Vier vernieuwende pralines om te degusteren met champagne

Wat als … je pralines en champagne op een perfecte wijze combineert? Dan ontstaat er een bruisende smaakexplosie die chocoladeliefhebbers, champagnekenners én fijnproevers tout court van hun sokken blaast! De uitvinder van de Belgische praline, Neuhaus, ontwikkelde samen met Gault & Millau en topsommelier Yanick Dehandschutter een nieuwe Pairing Collection met vier exquise pralines die perfect passen bij een glas champagne.

De zoektocht naar verrassende innovaties en nieuwe smaken: het is de rode draad in de geschiedenis van Neuhaus. Meer dan een eeuw geleden vond Jean Neuhaus Jr. zo de Belgische praline uit. De voorbije jaren ontwikkelde Neuhaus al een selectie pralines die harmoniëren met koffie en met wijn. Dit najaar verrassen de Maîtres Chocolatiers met een derde, originele Pairing Collection van pralines en champagne: twee delicatessen met een complex smaakprofiel dat elkaar aanvult én versterkt.

In een creatieve bubbel met een topsommelier

Met alle corona-bubbels zou je de geneugten van échte bubbels bijna vergeten. Dankzij Neuhaus en Gault&Millau krijgt de sprankelende smaaksensatie dit najaar een nieuwe dimensie. De Maîtres Chocolatiers werkten samen met Yanick Dehandschutter, Gault & Millau Sommelier van het Jaar, om de perfecte pralines bij vier verschillende types champagne te creëren. 

Gastronomie, wijn en champagne hebben geen geheimen voor Dehandschutter. Hij groeide op in het restaurant van z’n ouders, Sir Kwinten in Lennik, en staat er vandaag zelf aan het roer samen met chef Glenn Verhasselt. Uitzonderlijke wijn- en champagnepairings zijn dé sterkte van Sir Kwinten. Geen betere partner dus om de Pairing Collection - Sparkling Edition vorm – of vooral smaak! – te geven.

Vier pralines, vier types champagne

Net zoals bij wijn zijn er ook verschillende types champagne die elk hun eigen karakter en smaakprofiel hebben. Neuhaus ontwikkelde vier pralines op maat van (extra-)brut, demi-sec, rosé en millésimé champagne:

 • Millisimé Citron is een ideale match met een (extra-)brut champagne. De praline verleidt met toetsen geroosterde zonnebloempitten die subtiel ondersteund worden door amandelpraliné en witte chocolade. De frisse smaak van Spaanse citroen versterkt het smakenspel tussen de champagne en de chocolade.
 •  
 • Millésimé Yucatan is een praline met karamel en een florale honingtoets. De zachte honing past perfect bij een demi-sec champagne. Limoenpoeder en een vleugje kurkuma brengen een aangename frisheid en balans in het zoete smakenpalet.
 •  
 • Millésimé Pomme combineert de intense smaak van Arabica-koffiebonen en volle, pure origine chocolade (80% cacao) met zachtzure toetsen van Granny Smith-appels. Heerlijk in combinatie met een krachtige rosé champagne waarin pinot noir-druiven dominant zijn!
 •  
 • Millésimé Chili is een praline met een intense ganache van origine chocolade van Madagascar (72% cacao) gekruid met toetsen van pittige chilipeper. Krachtig genoeg om te harmoniëren met een gerijpte champagne of millésimé.
Drie fijnproeverstips voor een perfecte tasting

Hoe kan je nu ten volle genieten van de nieuwe Pairing Collection? De genuanceerde smaken van de pralines komen het best tot hun recht wanneer je ze serveert op 15-18°C. De gekoelde champagne (10-12°) schenk je idealiter in een geurloos witte wijn- of champagneglas. Met deze drie fijnproeverstips ontpop jij je tot een echte connaisseur:

 1. Observeer. De kleur, helderheid en het bruisende karakter geven al heel wat prijs. Ruik en wals de champagne zachtjes en bekijk ook de praline van dichtbij. Welke smaken verwacht je?
 2. Onthul. Neem een slokje en laat de sprankelende champagne zachtjes over je tong rollen. Zuig een beetje lucht binnen om de smaaksensatie te versterken. Snuffel aan de praline en neem een klein hapje om van het gelaagde smakenpalet te genieten.
 3. Ontdek. Laat de praline met een slokje champagne smelten tussen je tong en gehemelte en adem intussen langzaam uit door je neus. Een onvergetelijke smaaksensatie!
   
Wedden dat eindejaar extra sprankelend wordt dankzij deze nieuwe verwennerij van Neuhaus? Wij zetten de gloednieuwe Pairing Collection – Sparkling Edition alvast op onze wish list voor kerst. Pretty please, dear Santa!

Ontdek de Pairing Collection - Sparkling Edition vanaf 1/11/2020 in de Neuhaus boutieks en via de webshop voor €28,50.

More News

Bossuyt en restaurant CRKL slaan de handen in elkaar

Jul 7, 2023

Duvel innoveert en brengt hommage aan 125e jaar René Magritte met surreël speciaalbier

Jun 27, 2023

Eerste Gault&Millau Belgische Wijngids en de Belgian Wine Awards 2023

Jun 26, 2023

Our partners