Bossuyt en restaurant CRKL slaan de handen in elkaar

7 juil. 2023

Sam Swaenepoel en Jolien Olivier openden restaurant CRKL, gelegen in Roeselare, in januari 2020. Het horecakoppel was niet onervaren en runde hiervoor Bistro de Witte Merel. Met CRKL openden ze een gastronomische hotspot die, ondanks de turbulente coronajaren, in drie jaar tijd een gevestigde waarde werd in Roeselare maar ook ver daarbuiten. Geometrische figuren (cirkels & vierkanten) vind je overal terug in tafelgerei en interieur… je merkt waar de inspiratie kwam voor de naam van de zaak.

CRKL staat bekend om zijn pure keuken. Dit betekent niet per se dure producten. Chef Sam gaat bewust voor een moderne keuken waarbij smaken variëren en niet alleen door het Midden-Oosten beïnvloed zijn maar ook de Westerse, de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken voegen hun culinaire toetsen toe. CRKL opteert resoluut voor lokale leveranciers die kwaliteit voorop stellen en inzetten op duurzaamheid en versheid. Zijn signatuurgerechten zoals “Ceci n’est pas une pomme” of de “canneloni van ossenstaart” zijn sterk gesmaakte voorbeelden van het creatief omspringen met lokale ingrediënten.

Het was dan ook meer dan logisch dat bij de keuze van een keuken voor hun nieuwe zaak Sam en Jolien hoge kwaliteitseisen voorop stelden. Op het aanraden van een aantal bevriende collega’s waaronder de top restaurant Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge (waar ze samen gewerkt hebben en waar ze Bossuyt voor het eerst leerden kennen) gingen ze bij Bossuyt hun licht opsteken.

Bossuyt staat voor service en vlotte oplossingen bij problemen. In de horeca is dat van onschatbare waarde. Op Bossuyt kunnen ze blindelings vertrouwen. Bij de uiteindelijke keuze van hun keuken werden Sam en Jolien continu bijgestaan met deskundig advies van Bossuyt. Het advies met betrekking tot de locatie van bepaalde toestellen en de hoeveelheid inductie velden waren van grote waarde bij de inrichting van de keuken. Maar ook het warmhoudplaatje voor de sausen dat Bossuyt hen aanraadde, is inmiddels onmisbaar geworden.

In alles wat (ver)bouwen is weet iedereen dat naast deskundigheid ook timing van groot belang is. Sam en Jolien gingen niet over één nacht ijs en informeerden ook bij een aantal andere keukenbouwers. CRKL was een volledig nieuwbouwproject en het spreekt voor zich dat een strakke planning voorop stond. Bossuyt was echt dé enige leverancier die kort op de bal speelde. Met de 3D plannen die ze voorlegden hadden de zaakvoerders meteen vertrouwen in een goede afloop van hun project.

Dat de horeca het zwaar heeft is een understatement. De hoge energie prijzen en inflatie zijn een bedreiging voor elk restaurant om van het personeelstekort nog te zwijgen... Studenten worden soms afgeschrikt omdat werken in de horeca betekent dat er veel uren worden gedraaid en avondwerk standaard is. Voor Sam en Jolien blijft het echter het mooiste beroep. Ze roepen dan ook alle leerlingen van Hotelschool Koksijde op om door te zetten. Doe zoveel mogelijk ervaring op in verschillende zaken. Bij CRKL zijn ze alvast van harte welkom.

Plus D'actualités

Gault&Millau Benelux publie son 21e guide, décerne le titre de Chef de l'année 2024 et récompense d'autres lauréats

25 nov. 2023

Partnernews: Bossuyt keukens en M-Bistro slaan de handen in elkaar

2 nov. 2023

Duvel rend hommage au 125e anniversaire de la naissance de René Magritte avec une bière spéciale surréaliste

27 juin 2023

Nos partenaires