Culinaire Innovatie in Knokke-Heist

16 okt. 2018

200 restaurants of 20.000 zitplaatsen

In Knokke-Heist wachten maar liefst 200 restaurants of 20.000 zitplaatsen om de culinaire wensen in te willigen. Knokke-Heist noemt zich terecht de ‘gastopool’ aan de kust. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft Knokke-Heist alles in huis. Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid maar ook heel verscheiden met leuke, trendy plekjes voor een fijne lunch of een snelle snack. Van eenvoudige eettentjes tot gezellige bistro’s of charmante, oldfashion ijssalons.
 
Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een erg sterke reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van topgastronomie. Je vindt er meer dan 30 gerenommeerde restaurants die terecht een topscore kregen in de gids ‘Gault & Millau’.
 
Knokke-Heist ligt weliswaar in het meest noordoostelijk hoekje van ons land, maar voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is onze badstad meer dan een ommetje waard en staat deze fel ingekleurd op de wereldkaart!

Pure verwennerij

Voor pure verwennerij laten we je proeven van enkele adresjes waar je ongetwijfeld langs moet gaan: Bartholomeus, met chef Bart Desmidt aan het kookfornuis wordt door Gault & Millau geprezen als één van de meest indrukwekkende tempels uit de Belgische gastronomie.
Cuines 33 en Sel Gris, beiden met een topscore in Gault & Millau, brengt de fijnproever telkens opnieuw tot een smaakvol hoogtepunt. IL Trionfo, met Chef Agostino Pugnitore, is een voortreffelijke vertegenwoordiger van de Italiaanse, verfijnde keuken met als resultaat een ware smaakexplosie.
Als culinaire trekpleister bij uitstek zet Knokke-Heist ook heel wat nieuwe gastronomische topadresjes in de kijker. Een van de nieuwkomers is Boo Raan, met chef Dokkoon Kapueak. Zij verkreeg in Gault & Millau 2018 de titel ‘Aziaat van het jaar’.

Brochure “Toprestaurants in Knokke-Heist & omgeving”

Deze plekjes zijn slechts een kleine greep uit het royale aanbod. In de brochure “Toprestaurants in Knokke-Heist & omgeving” vindt de fijnproever alvast een volledig overzicht van alle gastronomische topadressen. 
 
Toprestaurant of brasserie, genieten à la carte of een verzorgde snelle hap: Knokke-Heist biedt in alle seizoenen een fijne tafel.

Wie naar Knokke-Heist komt houdt van stijl en geniet in stijl. Welkom!
 
“Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving” kan je online raadplegen op www.myknokke-heist.be of je kan de brochure aanvragen bij Toerisme Knokke-Heist
Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist,
T 050 630 380 of [email protected].

Meer Nieuws

Gault&Millau geeft next generation Young Horeca Talents eigen platform en lanceert meerjarenproject rond hotelscholen in België en Luxemburg

20 mei 2024

We are House of Hospitality

10 mei 2024

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2024

5 mei 2024

Onze partners