OSAN:
NIEUWE ALCOHOLVRIJE DRANK op basis van planten en bloemen, ontwikkeld door Sang Hoon Degeimbre.

19 mai 2021

OSAN

Na jaren van research staat de productie en marketing van OSAN's alcoholvrije biologische maceraties van planten en bloemen aan het begin.
OSAN SRL, is een nieuwe Foodtech Start-up gevestigd in Waver, Wallonië; opgericht  door Sang Hoon Degeimbre (Belgische chef-kok van het restaurant L'air du temps) samen met vier Belgische ondernemers met verschillende achtergronden.
OSAN visie is het aanbieden van een nieuwe manier om te genieten van ALCOHOLVRIJE dranken die beleving en het plezier van het tafelen beamen. Dit is nu mogelijk dankzij een uniek productieproces dat de organoleptische kwaliteiten van natuurlijke biologische ingrediënten naar boven brengt zonder dat geraffineerde suiker, voedseladditieven of zoetstoffen hoeven te worden toegevoegd.
Het resultaat is een alcoholvrije drank voor volwassenen die, net als wijn, een complexe neus heeft, een fijne match is met eten en een lange afdronk heeft.

Jaren praktijk en onderzoek

Recepten gebaseerd op jaren van praktijk en onderzoek.
In het restaurant L'air du temps kunnen mensen die hun maaltijd niet willen vergezellen van alcoholische dranken, sinds enkele jaren alcoholvrije dranken krijgen die passen bij de gerechten op de kaart: de voortreffelijke Plant- en bloemenmaceratie. Sang Hoon Degeimbre :  « Ik ben 10 jaar geleden begonnen met maceraties, ik heb de tijd genomen om de recepten te verfijnen door ze te serveren aan de gasten van L'air du temps en door met hen te praten».
 
State-of-the-art technologie en unieke productiemethoden.
Het productieproces is uniek voor OSAN en werd ontwikkeld op basis van onderzoek door Sang Hoon Degeimbre met ingenieurs in België.
Het productieproces is gebaseerd op de meest geavanceerde technologie ten dienste van de natuur.
Het procédé blijft geheim, maar de productiestappen zijn: cryogenisering, dynamisering en maceratie.
Jean-Luc Pigneur : « Alles is ondernomen met een eco-verantwoordelijke aanpak, zodat we het beste kunnen halen uit de minste van onze waardevolle ingrediënten (besparen van materialen) om een ongeëvenaard smaakgenot te bieden».
 
De echte Chef van OSAN is de natuur.
De ingrediënten zijn allemaal biologisch geteeld en zo dicht mogelijk bij de plaats van productie geoogst.
Geraud d’Oultremont : « OSAN is  uitsluitend gebaseerd op plantaardige en florale producten, biologisch en geoogst in het seizoen. Voor sommige ingrediënten zijn we begonnen met onze eigen productie om de kwaliteit te garanderen ».
OSAN is samengesteld uit water, planten, bloemen, biologische specerijen, met minder dan 2% biologische honing en een zuurteregelaar om het evenwicht te bewaren.
De drank bevat geen suiker, zodat de maaltijd aangenamer is en beter verteerd wordt.
OSAN is biologisch gecertificeerd, bevat alleen smaak en zeer weinig calorieën (7 cal/glaasje).
 
Het resultaat is een unieke en natuurlijke gezondheidsdrank - geen alcohol, geen toevoegingen, geen zoetstoffen.
OSAN wordt aangeboden in flessen (glas) van 75 cl en bij voorkeur geserveerd in wijnglazen. Het is een alcoholvrije drank voor volwassenen die een kwalitatieve en verrijkende degustatie-ervaring biedt. OSAN is een nieuwe sensatie die, net als wijn, een complexe neus onthult, met spijzen combineert en voor een lange afdronk zorgt.
Xavier De Breucker : « Mensen die bij een aperitief, een maaltijd of een feest geen alcohol kunnen of willen drinken, voelen zich vaak uitgesloten of zelfs gestraft door wat aan tafel wordt aangeboden. Met OSAN wilden we hun een complete en bevredigende ervaring bieden. OSAN spreekt zowel de levensgenieter die op zoek is naar nieuwe smaken aan, als de fijnproever die voor één maaltijd of om gezondheidsredenen moet afzien van suiker en/of alcohol. ».
 
OSAN : 3 variëteiten, in wit, rosé of rood. OSAN is verkrijgbaar in 3 smaakfamilies die overeenkomen met de 3 bekende wijnfamilies en die op dezelfde manier op gerechten worden afgestemd:  "als een witte, als een rosé, als een rode".
OSAN VC (Citroengras Verbena - Kurkuma), een maceratie die de citrusnoten van Citroen Verbena combineert met de warme en kruidige noten van Kurkuma
“Wit” pairing: voorgerechten, vis, geitenkaas, frieten...
OSAN SB (Rode Shiso - Basilicum), een maceratie die de zuurheid en frisheid van Shiso combineert met de aromatische noten van Basilicum.
Pairing “Rosé" : salades, charcuterie, gegrilde vis en als aperitief...
OSAN BM (Rode biet - moerbessen), een maceratie die de diepte van de biet combineert met sappige bosbessen.
“Rood" pairing: vlees, pasta, avocado's, ...
 
OSAN, verkrijgbaar in de Horeca en e-shop.
Sang Hoon Degeimbre :  « Het idee achter de ontwikkeling van OSAN was van meet af aan om gasten van restaurants, hotels, wijnbars, enz. op elk moment hetzelfde smaakgenot te kunnen bieden. Het is dan ook niet meer dan normaal dat OSAN in de eerste plaats voor deze sector bestemd is ».
Xavier De Breucker : « Dankzij een gespecialiseerde verdeler is OSAN snel te vinden aan de beste tafels in België, en verschillende restaurants in Frankrijk bellen ons al...».
Gelukkig, voor wie nieuwsgierig is of de restaurantervaring wil uitbreiden, zal OSAN in beperkte oplage verkrijgbaar zijn op 
www.osandrinks.com.

Verpakking: fles van 75 cl.
 
Prijs: 12 EUR (prijs voor particulieren) via de e-shop www.osandrinks.com
 
Soorten: 3: VC, SB, BM


Serveertemperatuur:  tussen 10 en 14° (keldertemperatuur)
 
Perfect serve: wijnglas
 
Bewaren: op een koele plaats (4 - 16°), 3 maanden

 

Plus D'actualités

Gault&Millau ouvre sa plateforme à la nouvelle génération de jeunes talents horeca et lance un projet pluriannuel autour des écoles hôtelières en Belgique et au Luxembourg

20 mai 2024

We are House of Hospitality

10 mai 2024

Gault&Millau présente les lauréats des "Culinary Innovators Awards 2024"

5 mai 2024

Nos partenaires