Winnaar Education Award Proef doet aan co-creatie met cocktailfamilie achter The Pharmacy

16/05/2018

Education Award

Op de tweede Culinary Innovators Award in 2017 won Proef de Education Award. De Award draait rond het overbrengen van een innovatieve boodschap rond voeding, gastronomie of grondstoffen met de nadruk op informatie en educatie. Benieuwd wie dit jaar de finale wint? 28 mei vindt de 3de Culinary Innovators plaats bij Verbeke Foundation in Kemzeke.

 

Wat is Proef?

Een plek waar wetenschappers en horecaprofessionals elkaar ontmoeten.
Proef is een testkeuken, een eventcentrum, een foodlabo en een van de eerste Belgische culinaire coworkingruimtes. Proef werkt voor sterrenchefs, frisdrankproducenten en start-ups die behoefte hebben aan een eerste productieruimte en begeleiding.

Maxime Willems, die doctor in de biologie is, richtte de zaak twee jaar geleden op naar het idee van het Nordic Food Lab verbonden aan het beroemde restaurant Noma. Hij investeerde 80.000 euro in het project. Een veelbelovende start-up die wij met Culinary Innovators blijven volgen. 

The Pharmacy: niet zomaar een cocktailbar

De focus op onderzoek en ontwikkeling maakt The Pharmacy uniek in België. In de cocktailwereld woedt een innovatiegolf. Hoe extremer, hoe gewilder. Gewild zijn ze, het trio vader Jan, zoon Ran en dochter Hannah. De naam Van Ongevalle staat gelijk aan exclusief, origineel en topkwaliteit. De sfeer in de bar is helemaal zoals tijdens de 'Prohibition' in de jaren twintig in de Verenigde Staten. 

Co-creatie

The Parmacy mengt zijn unieke smaken tegenwoordig in het labo van Maxime Willems. Een knap staaltje co-creatie tussen Proef en de familie Van Ongevalle. 
Zij fermenteren, destilleren en experimenteren samen erop los in het labo om zo bijzondere smaken tot stand te brengen. Iets wat Gault&Millau met haar project Culinary Innovators alleen maar kan toejuichen. 

Plus D'actualités

Participez au 56ème PRIX CULINAIRE, organisé par La Maison TAITTINGER.

05/06/2023

Gault&Millau présente les lauréats des "Culinary Innovators Awards 2023"

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Nos partenaires