Gault&Millau was dit jaar voor de 10e keer aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het aanbod aan ‘festival food’ en ‘food concepten’. De restaurantgids reikte daarbij enkele awards uit aan de best presterende foodstanden. Met een team van inspecteurs werden tijdens de twee weekends van de 20e editie van Tomorrowland.
Gault&Millau Festival Food Awards
Uit de meer dan 100 foodstanden met meer dan 300 gerechten werden enkele winnaars geselecteerd binnen 5 categorieën:
Het gerecht dat de beste score kreeg van de verschillende inspecteurs en ook tijdens de finale imponeerde.
Tomorrowland slaagde er ook dit jaar weer in om veel variatie en creativiteit in hun food aanbod te brengen. Zeker bij Mesa Garden was dit weer het geval en de combinatie van nationale en internationale chefs werkt uitstekend. Voor de eerste keer werd Chef Pam naar ons land gehaald. Chef Pam is de jongste Thaise vrouwelijke chef die de prijs voor “Asia’s Best Female Chef from World 50 Best Restaurants” kreeg. Van New York tot Bangkok is Pam bekend als culinaire pionier van dit moment. Haar kipsaté was dan ook de perfecte streetfood integratie door smaakvol vlees van gemarineerde kippendijen te gebruiken en die perfect te garen. Lekker sappig en door de kruiding en combinatie met de zoet zure toets van tamarinde een knap evenwichtig geheel. De knapperige stukjes komkommer brachten extra fraîcheur.
Opmerkelijk is de diversiteit aan burgers en buns die op het festival werden aangeboden. Zowel op Dreamville als op het festival zelf schakelde de organisatie duidelijk een versnelling hoger om creatiever en gevarieerder met burgers uit de hoek te komen. Krokante broodjes of brioche broodjes in diverse vormen maar ook meerdere vegetarische alternatieven en verschillende types vlees verrijkten het aanbod. Van kip, runds, varkens, vis tot soja.
Belangrijk was niet één keer een perfecte burger te serveren maar bij de diverse testen telkens constante topkwaliteit te brengen. Vlak naast het Freedom podium bewees men tijdens diverse controles om een smaakvolle burger te kunnen serveren. Een licht verwarmd, smaakvol zacht broodje kreeg een opdruk van het logo van Tomorrowland bovenaan op de bun. De burger zelf, gemaakt van soja, was goed gekruid en is een meer dan waardig alternatief voor vlees. Lichtjes gesmolten cheddar, rode ui en een beetje pickles brachten extra spanning bij de verse sla. Afgewerkt met de geheime ‘Tomorrowland saus’ zorgde deze burger voor een dagelijkse hoge score!
Het meest gastronomische festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, finesse en smaak beoordeeld werden.
Wie Mesa Garden dit jaar bezocht kon niet naast de BBQBrothers uit Libanon kijken. Een prachtige BBQ-integratie met diverse Ofyr barebecues zorgde voor een reeks topgerechten zoals ‘Lebanese Kafta’, ‘Grilled Cauliflower’ of à la minute gegaarde ‘Duck Brest’. Een knappe variatie aan vlees, vegetarisch en vis waarbij de inspecteurs gastronomisch de hoogste score gaven aan het gerecht rond zeebrasem. De filet werd gebakken op de Ofyr en geserveerd met een knapperige komkommersalade, crispy chili, kruidensalsa, gebakken en perfect gekruide aardappeltjes, notencrumble en veel verse kruiden.
Het meest geslaagde vegetarisch gerecht op het festival voor de Gault&Millau inspecteurs.
Het aanbod aan vegan en vegetarische gerechten blijft elk jaar stijgen. Maar ook niet- vegetariërs genieten steeds vaker van de zeer smaakvolle alternatieven. Mission Massala bracht naast het origineel gerecht ook een vegetarisch alternatief voor de butter chicken. Door de kip te vervangen door paneer, een verse zure kaas van volle buffel of koemelk die veel in India wordt gebruikt, krijg je een perfect alternatief met zelfs extra spanning wanneer hij lichtjes gegrild wordt. Perfect gegaarde rijst, een creamy tomatensaus en zelf af te werken met mango chutney of spicy saus imponeerde dit gerecht met een goede prijs-plezier verhouding bij alle inspecteurs.
Het meest geslaagde en verrassende gerecht op Dreamville - Tomorrowland.
Ontbijt, brunch & lunch vormen een belangrijk deel van de dagelijkse maaltijden op Dreamville en lopen volgens persoonlijke timings door elkaar. Op Dreamville werden we terug verrast door een indrukwekkende line up aan diversiteit en interessante nieuwe cateraars. Maar ook gekende concepten gaan innoveren en zo ontstond de Croissita van Bokertov. Een croissant in de vorm van een bun met veel boter, hierbij ei en een beetje cheddar afgewerkt met spiced honey voor de zoete toets. Perfect als ontbijt tijdens lunchtijden voor de ‘People of Dreamville’. Voor ons alvast de perfecte start van de dag!
Voor meer tips en culinaire H!P adressen, bekijk onze website.