Sunny Pocket in de schijnwerpers:
winnaar Product Award Non-Food at the Culinary Innovators 2024

1 sep 2024

Tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators event 2024 werd Sunny Pocket bekroond met de Product Non-Food Award, een erkenning voor hun innovatieve aanpak in de culinaire wereld. Maar hun verhaal gaat verder dan alleen de ontwikkeling van een revolutionair product; het draait om het opnieuw definiëren van hoe een merk zich positioneert in de competitieve snackindustrie. Door de nadruk te leggen op duurzaamheid, eenvoud in gebruik, en smaakbeleving, heeft Sunny Pocket een uniek plekje veroverd in de wereld van snelle, smakelijke hapjes.

De snacking wereld veroveren

De grootste uitdaging voor Sunny Pocket was het veroveren van hun plek in een markt die gedomineerd wordt door bekende snacks zoals hamburgers, panini’s, en broodjes. Hun toestel is echter revolutionair, omdat het ondernemers de mogelijkheid biedt om in slechts 45 seconden een compleet nieuwe snackervaring te creëren, van hartig tot zoet, met warme of koude vulling. "We merken dat we stap voor stap vooruitgang boeken, met een steeds breder scala aan klanten zoals foodtrucks, beachclubs, koffiebars, brasserieën, scholen, en meer," aldus het team.

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid speelt een centrale rol in het productieproces van Sunny Pocket. "Sunny Pocket is een zeer lage energieverbruiker in vergelijking met andere snackingtoestellen," vertelt het team. "Bovendien kunnen onze klanten hun zero-waste-doelen behalen door creatieve Sunny Pockets te maken met overgebleven ingrediënten. Dit maakt ons product niet alleen praktisch, maar ook milieuvriendelijk."

Verkoopboost na de Award

Na het winnen van de award heeft Sunny Pocket een duidelijke toename in vertrouwen bij potentiële kopers opgemerkt. "Het geeft inderdaad meer vertrouwen aan de koper," legt het team uit. "Onze verkoop gebeurt meestal niet impulsief, maar via weloverwogen, conceptuele keuzes. Dankzij de steun van Gault&Millau merken we dat onze klanten nu sneller overtuigd zijn van de kwaliteit en innovatie die Sunny Pocket biedt."

Toekomstige ontwikkelingen

Hoewel Sunny Pocket blijft focussen op het optimaliseren van hun bestaande product, zijn er nieuwe materialen in ontwikkeling om het toestel verder te verbeteren. "We werken continu aan operationele optimalisatie, maar voorlopig geen nieuwe producten," vertelt het team. Hun focus blijft liggen op perfectie binnen hun huidige aanbod.

Het succes van een hecht team

Het succes van Sunny Pocket is mede te danken aan hun hechte en efficiënte team. "We zijn een klein team waarin ieder zijn/haar eigen specialisme heeft, van verkoop tot logistiek en administratie. Met weinig woorden begrijpen we elkaar uitstekend, en dat is een grote kracht in ons succesverhaal."

Een tip aan toekomstige innovators

Aan toekomstige deelnemers van Culinary Innovators geven ze het volgende advies: "Probeer een speler te zijn over de breedte van de markt." Sunny Pocket laat zien dat succes niet alleen draait om een goed product, maar ook om strategisch positioneren en het inspelen op de bredere marktbehoeften.

Wil je kans maken op een award bij de volgende editie? Schrijf je nu in voor de Culinary Innovators 2025 awards van Gault&Millau!

Meer Nieuws

Buloo in de schijnwerpers: winnaar van de Product Award food & drinks tijdens onze Culinary Innovators 2024.

13 sep 2024

Pastology in de schijnwerpers: winnaar van de Digital and Social Media Award tijdens onze Culinary Innovators 2024.

29 aug 2024

Gault&Millau bekroont voor de 10e keer de beste gerechten op Tomorrowland!

31 jul 2024

Onze partners