Pastology in de schijnwerpers:
winnaar van de Digital and Social Media Award tijdens onze Culinary Innovators 2024.

29 aug 2024

Tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators evenement 2024 werd Pastology bekroond met de Digital and Social Media Award, een erkenning voor hun innovatieve aanpak in de culinaire wereld. Hun aanpak draait niet alleen om het maken van heerlijke, zelfgemaakte pasta, maar vooral om het opbouwen van een sterke community rondom hun merk. Met hun authentieke benadering weten ze een brede community in de digitale wereld te bereiken.

Van trends naar gerechten: de Pastology-aanpak

De reis van Pastology begon met een eenvoudig maar diepgaand idee: het combineren van de nieuwste trends op verschillende social media platformen met de rauwe, ongefilterde realiteit van hun dagelijks leven in de keuken. Met hun digitale content geven ze een kijk in het leven van wat er werkelijk achter de schermen gebeurt tijdens de dagelijkse mise en place in hun bedrjf.

Toen we hen vroegen naar de aanpak van hun content creatie, vertelde het team van Pastology: "We baseren onze inspiratie op hetgeen dat trendy is in de online wereld, met de chaos en creativiteit van onze keuken. Het gaat niet alleen om het laten zien van het eindresultaat van de gerechten, maar om het delen van het proces, de fouten en de momenten die het maken van pasta uniek maken."

De kracht van authenticiteit

In een wereld waarin velen op sociale media een ideale versie van de werkelijkheid laten zien, besloot Pastology een andere weg in te slaan. Ze stapten af van de perfecte posts en begonnen hun "echte, ongefilterde zelf" te delen—mislukkingen en vermoeide gezichten inbegrepen. Deze aanpak raakte de juiste snaar bij hun publiek, waarbij ze herkenning en verbinding vond in de humor en authenticiteit van het restaurant.

"De echte verandering kwam toen we stopten met proberen perfect te zijn," vertellen de oprichters van Pastology. "Mensen kunnen zich herkennen met onze content omdat het echt is. We houden ervan om onze authentieke kant te tonen en dat heeft ons geholpen om een loyale community op te bouwen." Daarbovenop ligt de sleutel tot het succes van Pastology in hun toewijding om het publiek te betrekken door actief te reageren op berichten en opmerkingen. 

Een boost in verkoop en connecties

Het winnen van de Digital and Social Media Award was niet alleen een erkenning van de innovatieve aanpak van Pastology, het had ook een tastbare impact op hun bedrijf. Na het evenement kwamen ze in contact met verschillende restaurants en cateringbedrijven, wat leidde tot een aanzienlijke stijging van de verkoop.

"Ja, de award heeft ons zeker geholpen," zeiden ze. "Het opende deuren naar nieuwe kansen, en we werken nu samen met meer chefs die de kwaliteit en authenciteit van onze pasta waarderen."

Het vakmanschap van handgemaakte pasta

Wat maakt de pasta van Pastology zo uniek? "Onze pasta is echt handgemaakt, elke dag opnieuw. Wanneer chefs contact met ons opnemen, maken we alles op maat, speciaal voor hen. Het is het fijnste niveau van vakmanschap." Deze passie voor kwaliteit en persoonlijke aanpak onderscheidt Pastology in de culinaire wereld.

Een tip aan toekomstige innovators

Voor degenen die ernaar streven in hun voetsporen te treden, heeft Pastology een eenvoudig maar krachtig advies: "Wees jezelf, maar wees de beste in wat je doet. Omarm mislukkingen en slechte dagen, en durf het gezicht achter het bedrijf te laten zien."

Wil je kans maken op een award bij de volgende editie? Schrijf je nu in voor de Culinary Innovators 2025 awards van Gault&Millau!

Meer Nieuws

Buloo in de schijnwerpers: winnaar van de Product Award food & drinks tijdens onze Culinary Innovators 2024.

13 sep 2024

Sunny Pocket in de schijnwerpers: winnaar Product Award Non-Food at the Culinary Innovators 2024

1 sep 2024

Gault&Millau bekroont voor de 10e keer de beste gerechten op Tomorrowland!

31 jul 2024

Onze partners