De tweede 'Culinary Innovators' Awards van Gault&Millau

09/05/2017

The Aftermovie

Nu maandag organiseerde Gault&Millau voor het tweede jaar op rij de Culinary Innovators Awards bij de Verbeke Foundation in Kemzeke. De prijzen gingen naar in totaal 9 laureaten, elk in hun categorie. Quique Dacosta, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Roger Van Damme en verscheidene internationaal befaamde grote koks werkten voor de gelegenheid samen aan een uitgelezen maaltijd voor bijna 450 gasten.

Negen uitzonderlijke innovators gaven de afgelopen maanden/ jaren het beste van zichzelf. Dit leverde fantastische projecten op die de culinaire wereld een boost geven op alle mogelijke vlakken. Gaande van de beste restaurant philosophy tot de beste digitale culinaire innovatie.
De Culinary Innovator of the year award beloont in iedere categorie de volgens Gault&Millau grootste culinaire innovators van het moment.

Over Culinary Innovators


Meer dan 70 innovators hebben deelgenomen aan de Awards. Na een eerste selectie mochten 40 kandidaten naar de finale. "De selectie is het orgelpunt van een jaar hard werken. Wij willen samen met onze partners de gastronomische wereld tot innovatie aanzetten en stimuleren. We hebben een online en offline platform gelanceerd waar koks, experts en foodies van gedachten kunnen wisselen over de toekomst van de gastronomie (http://www.culinaryinnovators.com/). In de loop van het jaar hebben we bovendien in Vlaanderen en Wallonië verscheidene debatten met koks en professionals georganiseerd over de toekomst van de gastronomie en haar vooruitzichten in termen van innovatie. Elke ontmoeting was een bron van een heleboel ideeën. Wij willen de inspiratie bevorderen en bijdragen aan de blijvende inbreng van onze Belgische gastronomie in de wereldkeuken", zegt Dries Tack, Business Development Director Gault&Millau.

Innovatie binnen Gault&Millau

Marc Declerck, Managing Director Gault&Millau Belux, is eveneens erg enthousiast: "Dit project past perfect in de verruiming die wij enkele jaren geleden hebben gestart. De consulting voor topactoren zoals Belgocatering of Tomorrowland, de samenwerking met Callebaut aan de wedstrijd "De praline van morgen", en "POP", de selectie van adressen die heel binnenkort op onze nieuwe website zal verschijnen, zijn stuk voor stuk concrete voorbeelden van dat streven. En we zullen het daar niet bij laten. Want wij houden ook van innovatie."

De Awards:

'Sustainability': Foodwin: www.foodwin.org
'Education': Proef: www.proef.club
'Institution or Service': Tripping Chefs: www.facebook.com/trippingchefs
'Events': We can dance: http://wecandance.be
'Product': Tempcontrol: www.tempcontrol.com
'Marketing/Promotion': Jong Keukengeweld: www.facebook.com/jong.keukengeweld
Digital Award: Are They Happy: www.aretheyhappy.com
 'Restaurant’s Philosophy': L’Air du temps: www.airdutemps.be
Entrepreneur of the Year: David Martin: www.lapaix.be

De Spaanse topchef Quique DaCosta van het gelijknamige restaurant, serveerde enkele gerechten op het Culinary Innovators Awards event. Wat een smaaksensatie!

http://www.quiquedacosta.es/ 

Foto's: Pieter D'Hoop ©

Meer Nieuws

Neem deel aan de 56e PRIX CULINAIRE, wedstrijd georganiseerd door La Maison TAITTINGER

05/06/2023

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2023

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Onze partners