Elk kopje Nespresso koffie zal vanaf 2022 CO₂-neutraal zijn

02/10/2020

Elk kopje Nespresso koffie zal vanaf 2022 CO₂-neutraal zijn

De activiteiten van Nespresso zijn sinds 2017 CO₂-neutraal en het merk streeft nu ook naar volledige CO₂-neutraliteit in de gehele toeleveringsketen en productlevenscyclus.
 
In België en Luxemburg zal Nespresso tegen eind 2020 de totale CO₂ -uitstoot van elk kopje Nespresso Professional-koffie dat door zijn professionele klanten (kantoren, restaurants, hotels, enz.) wordt verbruikt, hebben gecompenseerd.

De ambitie van Nespresso

17 SEPTEMBER, 2020 - Nespresso verbindt zich er vandaag toe dat elk kopje Nespresso-koffie, zowel voor thuis als voor professionele klanten, tegen 2022 CO₂-neutraal zal zijn. Deze nieuwe ambitie bouwt verder op meer dan 10 jaar werk waarin Nespresso zijn CO₂-uitstoot heeft verminderd en de rest heeft gecompenseerd door middel van agroforestry.
 
"Klimaatverandering is een realiteit en onze toekomst hangt af van hoe we verder en sneller kunnen omgaan met onze duurzaamheidsverplichtingen. Daarom versnellen we onze beloften om onze consumenten een manier te bieden om tegen 2022 een CO₂-neutraal kopje koffie te drinken. Een koffie, gemaakt van de beste en zeldzaamste bonen, van duurzame oorsprong. Ik ben er echt van overtuigd dat zowel ons bedrijf als de koffie-industrie een positieve invloed kunnen hebben op de wereld door dit dringende probleem aan te pakken ”, aldus Guillaume Le Cunff, CEO van Nespresso.
 
Het bedrijf heeft al sinds 2017 CO₂-neutraliteit bereikt in zijn bedrijfsactiviteiten (scope 1 & 2) en zal met zijn nieuwe engagement de uitstoot aanpakken die optreedt in de toeleveringsketen en productlevenscyclus (scope 3).
 
Nespresso zal CO₂-neutraliteit bereiken door middel van de volgende initiatieven: de vermindering van de koolstofemissies, het planten van bomen in en rond koffieboerderijen waar Nespresso zijn koffie haalt (insetting); en door het ondersteunen en investeren in hoogwaardige compensatieprojecten (offsetting).
 
1. CO₂-emissiereductie: een cruciaal element van de visie van Nespresso is het koolstofarm maken van zijn waardeketen. De directe initiatieven omvatten:
• Duurzaam energieverbruik binnen de activiteiten van Nespresso: streven naar 100% hernieuwbare energie in alle Nespresso-boetieks en het gebruik van biogas in het productieproces vergroten.
• Meer circulariteit van Nespresso-producten en -verpakkingen: toenemend gebruik van gerecycleerd plastic in Nespresso-machines, evenals van gerecycleerd en koolstofarm nieuw aluminium in koffiecapsules.
 
2. Bomen planten in koffieboerderijen en de omliggende landschappen (insetting): bomen zijn de beste manier om koolstof uit de atmosfeer op te vangen, om tegelijkertijd in de natuur te investeren en een regeneratief landbouwsysteem op te bouwen. Het planten van bomen zorgt voor de schaduw die nodig is om de kwaliteit en kwantiteit van een koffieoogst te verbeteren. De wortels helpen ook beschermen tegen bodemerosie en aardverschuivingen en bevorderen bodemregeneratie. Met zijn partner Pur Projet zal Nespresso de capaciteit van het planten van bomen (met insetting) verdrievoudigen in koffieproducerende landen zoals Colombia, Guatemala, Ethiopië en Costa Rica.
 
 
3. Versnellen om een onmiddellijke positieve impact te hebben (compenserende initiatieven): Nespresso zal ook investeren in projecten ter ondersteuning van bosbehoud en -herstel, en zal ook oplossingen voor schone energie implementeren in landbouwgemeenschappen.
 

De routekaart voor CO₂-neutraliteit voor 2022

De Belgische en Luxemburgse markten van Nespresso dragen actief bij tot de verwezenlijking van deze doelstelling tot CO₂-neutraliteit, aangezien zij tegen eind 2020 alle CO₂-emissies van elk kopje Nespresso Professional-koffie dat door hun professionele klanten (kantoren, restaurants, hotels, enz.) in deze twee landen wordt verbruikt, zullen hebben gecompenseerd. Nespresso zal dit bereiken door middel van het insetting-programma. Eind 2020 zullen er in Colombia, Guatemala en Ethiopië in totaal 14.000 bomen worden geplant op koffieboerderijen die deel uitmaken van het AAA Sustainable Quality™ Programma.
 
Dit streven naar CO₂-neutraliteit maakt deel uit van een bredere duurzaamheidsambitie die later dit jaar verder zal worden gecommuniceerd: voor het behouden van uitzonderlijke koffies, het creëren van een veerkrachtig en regeneratief koffielandbouwsysteem en het stimuleren van duurzaam levensonderhoud voor boeren en het opbouwen van een circulair bedrijf.
 
CITATEN VAN ONZE PARTNERS:
De routekaart voor CO₂-neutraliteit voor 2022 is onderschreven door de leden van de Nespresso Sustainability Advisory Board (NSAB).
 
GEORGE CLOONEY, BRAND AMBASSADOR NESPRESSO
"De klimaatverandering vindt nu plaats, wat betekent dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen en actie moeten ondernemen", aldus George Clooney, acteur, Nespresso Global Brand Ambassador en lid van de Nespresso Sustainability Advisory Board. "Het is duidelijk dat Nespresso deze urgentie begrijpt en onze planeet en mensen centraal stelt in de keuzes die het maakt. Deze ambities en visie bouwen voort op een toewijding aan duurzaamheid waar ik de afgelopen zeven jaar bij betrokken ben geweest. Ik heb gezien hoever we in die tijd zijn gekomen, en ik ben verheugd om te zien wat Nespresso de komende 10 jaar zal doen. "
 
TRISTAN LECOMTE, MEDE-OPRICHTER, PUR PROJET
“Alle bedrijven worden onder druk gezet om hun CO₂-voetafdruk te verkleinen en Nespresso toont duidelijk een sterke wil om zijn eigen CO₂-uitstoot aan te pakken via dit ambitieuze en kwalitatieve CO₂-neutrale programma. Hoewel we allemaal op zoek zijn naar de technische innovaties die de CO₂-uitstoot zullen verminderen, is het dringend noodzakelijk dat bedrijven ook investeren in de zgn. 'sequestratie' (opvangen en opslaan) van hun emissies om hun boeken zo snel mogelijk in balans te brengen, ” aldus Tristan Lecomte, oprichter van Pur Projet en lid van de Nespresso Sustainability Advisory Board. “We zijn er trots op Nespresso hierbij te ondersteunen, door sinds 2014 miljoenen bomen over de hele wereld te planten in koffieregio's in Colombia, Guatemala en Ethiopië om koolstofdioxide uit de lucht te halen. We zullen blijven samenwerken en de capaciteit van het insetting programma verdrievoudigen en de ecosystemen waar we allemaal van afhankelijk zijn, regenereren.".

​Over Nestlé Nespresso SA


Nespresso is sinds 1992 actief in België. Het hoofdkantoor voor België en Luxemburg is gevestigd in Brussel. Nespresso stelt 300 mensen tewerk in België en heeft 10 boetieks en 2 pop-up stores in België en Luxemburg.
 
Nestlé Nespresso SA is de pionier en referentie op de premium geportioneerde koffiemarkt. In het kader van het AAA Nespresso-programma voor Duurzame Kwaliteit™ werkt het bedrijf met meer dan 110.000 koffieboeren in 14 landen zodat duurzame landbouwtechnieken gebruikt kunnen worden in hun boerderijen en in hun ecosystemen. In 2003 werd een samenwerking met Rainforest Alliance gestart. Dit programma zorgt ervoor dat het rendement en de kwaliteit van de oogst kan groeien en dat een duurzame en kwaliteitsvolle koffie gegarandeerd wordt, maar ook dat de levensomstandigheden van de boeren en hun gemeenschappen worden verbeterd. Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland, is aanwezig in 84 landen en telt 14.250 medewerkers. In 2019 exploiteerde het een wereldwijd retailnetwerk van 810 boetieks. Het merk heeft momenteel wereldwijd meer dan 100.000 inzamelpunten voor gebruikte capsules (waaronder meer dan 1.100 in België en Luxemburg), waardoor het 91% van de consumenten in staat stelt om te recyclen. Ga voor meer informatie naar de bedrijfswebsite van Nespresso: http://www.nestle-nespresso.com.
 
Contactpersoon
Delphine Bourseau
PR & Communication Manager
[email protected]
+32 494 25 15 49

Meer Nieuws

Neem deel aan de 56e PRIX CULINAIRE, wedstrijd georganiseerd door La Maison TAITTINGER

05/06/2023

Gault&Millau presenteert de “Culinary Innovators” award winnaars van 2023

25/05/2023

Culinary Innovators 2023 - The Menu

17/05/2023

Onze partners